Alföldi Róbert 50 éves

A színészként, próza- és zenésszínház-rendezőként, televíziós műsorok vezetőjeként, színházigazgatóként, sőt festőként is ismert művész november 22-én tölti be az 50. életévét.

MTI/Filmarchívum |

Rendszerváltás filmekkel – Kósa Ferenc 80

Nyolcvanéves Kósa Ferenc Kossuth-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép Mestere, akinek a Tízezer nap című diplomafilmje 1967-ben Cannes-ban elnyerte a legjobb rendezés díját.

MTI/Filmarchívum |

Mindjárt az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Öt egészestés animáció és harminc rövidfilm száll versenybe az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelyet november 29. és december 3. között rendeznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino Café moziban Budapesten.

MTI/Filmarchívum |

Szívügye a régi filmek megmentése. Scorsese 75

Hetvenöt éves Martin Scorsese Oscar-díjas amerikai filmrendező.

MTI/Filmarchívum |

Pályázat kreatív operatőröknek

A Zsigmond Vilmos Fesztivál Nemzetközi Filmfesztivál pályázatot ír, amelyre kreatív operatőri munkával készült filmes pályaművekkel lehet jelentkezni

Hétköznapok és háborúk – avagy mit nézzünk meg a Verzión?

Bár az emberi jogi dokumentumfilm fesztivál programjában nézőbarát gesztussal bekarikázott felkiáltójelek hívják föl a figyelmet a különösen felkavaró képeket tartalmazó alkotásokra, érdemes kimozdulni a komfortzónánkból.

Boronyák Rita |

Több mint száz dokumentumfilm az idei Verzión

Negyvennégy országból több mint száz dokumentumfilm érkezik az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválra, amelyet november 14. és 19. között Budapesten, november 23. és 25. között Pécsen és Szegeden rendeznek meg.

MTI/Filmarchívum |

Az igazságot megmutatni – Elek Judit 80 éves

November 10-én lett nyolcvanéves Elek Judit filmrendező, forgatókönyvíró, a magyar mozgókép mestere, aki pályája során egyaránt készített dokumentum- és játékfilmeket. Szüleinek antikvár üzlete volt, s előbb az írás és olvasás (naplóját még ma is vezeti), majd a film szerelmese lett. Összes...

MTI/Filmarchívum |

170 éve született Drakula atyja

Százhetven éve, 1847. november 8-án született Bram Stoker, Drakula figurájának megteremtője.

MTI/Filmarchívum |

Budapest, filmes szemmel

Elkészült az első magyar városnéző okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével nyomon lehet követni a filmezés aktív jelenlétét Budapesten.

MTI/Filmarchívum |

Lux-filmnapokat tartanak az Uránia Nemzeti Filmszínházban

Magyarországon idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament Lux-díjára jelölt döntős filmeket. A három alkotást november 8. és 10. között láthatja a közönség.

MTI/Filmarchívum |

Kihirdették az Európai Filmdíjak jelöltjeit

Kihirdették az Európai Filmdíjak idei jelöltjeik a sevillai filmfesztiválon szombaton, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje négy kategóriában esélyes.

MTI/Filmarchívum |

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN