Nyári programok a Filmarchívumtól

Megérkezett a trailer a nyári programjainkhoz.

Krzysztof Zanussi mesterkurzus a filmrendezésről

A lengyel film élő legendája januárban mesterkurzust tartott a Filmalap Fast Forward programjának keretében a budapesti Lengyel Intézetben. A személyes hangvételű előadás teljes hosszban itt tekinthető meg.

Új előzetesek készültek régi magyar filmekhez

Öt magyar klasszikus film, a Hyppolit, a lakáj, a Dögkeselyű, a Te, rongyos élet...!, a Szamárköhögés és a Sose halunk meg elérhetővé vált a Telekom videotékájában. Ebből az alkalomból új előzetesek is készültek a filmekhez.

Szabó István Közép-Európája

80. születésnapja alkalmából Szabó István életműve előtt tisztelegnek a lírai összeállítással a Magyar Nemzeti Filmarchívum munkatársai. A klipben felvillannak a korai filmek jellegzetesen visszatérő motívumai, Szabó kedves szereplői, tárgyai, s a későbbi filmek világsztárjai.

Az én XX. századom – új előzetes

A 2018-as Berlini Filmfesztivál filmklasszikusok előtt tisztelgő Berlinale Classics szekciójában műsorra tűzik Enyedi Ildikó Az én XX. századom című, Cannes-ban 1988-ban Arany Kamera-díjat nyert első játékfilmjét, teljeskörűen restaurálva.

Körhinta – Új előzetes

Fábri Zoltán legendás filmjének felújított változatát – 61 évvel a cannes-i premiert követően – újra műsorra tűzte a Cannes Classics, a világelső filmfesztivál filmtörténeti klasszikusokat felvonultató programja. Ez alkalomból új előzetes készült a filmhez.

Szerelem – Új előzetes

Makk Károly Szerelem című klasszikusának teljeskörűen restaurált változatát 2016-ban újra bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon. A felújított filmhez új trailer is készült.

Így telt az év a 60 éves Filmarchívumban

2017 számunkra az újrakezdés éve volt. Köszönjük mindenkinek, aki figyelemmel kísérte és támogatta a munkánkat.

Psyché – Új előzetes

A digitálisan felújított, háromlemezes Psyché DVD-hez új előzetes készült.

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN