Oktatás

Oktatási programunk az általános és középiskolák tanárai és diákjai számára kínál érdekes, sőt szórakoztató, a napi oktatásban és tanulásban használható magyar filmtörténeti tartalmakat – mert az a célunk, hogy segítsük a közismereti tárgyak oktatását. Az alábbi menükben számos filmrészlet, feladatlap, módszertani anyag található, amelyeknek száma napról-napra bővül. Jó böngészést, filmes élményekkel teli, izgalmas tanórákat kívánunk! 


Ebben a rovatban az oktatásban felhasználható filmrészletek találhatók, tantárgyak szerint csoportosítva. A filmrészletekhez részletes elemzés és metodikai útmutató kapcsolódik.


Az oktatásban használható, teljes hosszban megtekinthető filmeket is kínálunk.


Ha gyorsan szeretne képet kapni egy-egy nagy filmrendezőről, filmes irányzatról, filmesszéink segítenek: közel hozzák a magyar filmtörténet nagy korszakait, alkotóit, témáit.


Itt találhatók prezis tanóráink filmes témákban, hogy egyszerűbb és szórakoztatóbb legyen a magyar filmtörténet megszerettetése a diákokkal. A látványos, sok filmrészlettel, fotóval illusztrált előadásokhoz előadásszövegek, feladatlapok, módszertani anyagok kapcsolódnak – ezzel is egyszerűsíteni szeretnénk a tanárok munkáját. A Prezi támogatásával.


Filmes képzések országszerte – a linkgyűjtemény a továbbtanulási lehetőségekben való eligazodást segíti.


Magyar filmek, amelyeket senki nem hagyhat ki.


Kvízeink segítségével játékos formában bárki próbára teheti magát – ki tud többet a magyar filmről?

A honlap zavartalan működése érdekében cookie-kat (sütiket) használunk.RENDBEN